Lynge Nielsen
 

Mosegaarden

- køb og salg af juletræer gennem 87 år

Igennem 4 generationer eller 87 år, har familien Lynge Nielsen avlet, købt og solgt juletræer og grangrønt.

Hedeselskabet sendte kort efter 1. Verdenskrig Plantør Niels Chr. Nielsen, min  farfar til København for at oparbejde et "Københavnersalg", og stå for skibs-forsendelsen af juletræer til Island, Grønland og Færøerne.

Lynge Nielsen Juletræer med tilnavnet " Københavns Jultræssalg" blev tidligt en personligt ejet virksomhed, som blev kendt og anerkendt med hovedvægten af omsætningen på handel med kommuner, amter, hospitaler, institutioner, kirker, private virksomheder, stadehandlere og eksport. Mange af de store juletræer der ses i bybilledet som juleudsmykning, bliver leveret af Lynge Nielsen.

 

Fra 15. november er vi klar til privatkunder.

Der er ophængt ca. 350 juletræer som uafbrudt, i forhold til salget, bliver suppleret. Der er tusindvis af træer på rod i alle størrelser omkring Mosegården, så der vil formentlig altid være "fæld-selv" træer nok.

En julestue på ca. 150 m2 er fyldt med julevarer, hvoraf meget er håndlavet arbejde.

Pyntegrønt, advenstkranse, guirlander og potteplantede juletræer har vi udstillet i forbindelse med julestuen.

I de 5 sidste weekender før jul, har vi åbent i vores salgsvogn, hvor der kan købes glögg, æbleskiver, kaffe, the, varm kakao, sodavand, pølser, m.m.

2 store nisser på 6 og 8 m, samt en brandbil, er med til at smykke juletræssalget.

De sidste 4 weekender før jul kan du prøve vores sjove og udfordrende Rævesti, snobrødsbagning og få en gratis slikpose til børnene.